Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

3 Mart 2012

6.Sınıf Matematik Yazılısı Çöz


  turist  kafilesini taşıyan bir otobüste 15 kişi İngilizce 18 kişi almanca bilmektedir.6    
                                        kişide her iki dili bildiğine göre bu turist kafilesi kaç kişidir?





(7 p.)   2.  Ali’nin annesi 5 değişik çikolata, 4 değişik bisküvi ve 3 değişik gofretten sadece birini  yemesini söylemiştir. Ali’nin kaç değişik alternatifi vardır?




(8 p.)   3.  Ablanızın düğünü için kıyafet almaya gittiniz. Mağazanın birisinde 4 tane gömlek, 3 tane kravat ve 6 tane de pantolon beğendiniz. Ama bunlardan sadece 1 gömlek, 1 kravat ve 1 tane pantolon alma hakkınız vardır. Acaba kaç farklı seçim yapabilirsiniz?




(8 p.)   4.  “KELEBEK” kelimesinin harfleri kağıtlara yazılarak bir torbaya atılıyor. Sonra torbadan bir
harf seçiliyor. Seçilen harfin “E” olma olasılığını bulunuz.





(8 p.) 5. 24 e kadar olan sayma sayıları eş özelliklerde kâğıtlara yazılıp boş bir torbaya atılıyor. Buna göre, bu torbadan rastgele çekilen bir kâğıdın üstünde 5 in katı olan sayı olma olasılığı kaçtır?




(7 p.)   6.  Bir zar atılıyor. Üst yüze gelen sayının 3 olmama olasılığı kaçtır?




(7 p.)   7.  Bir torbada 5 sarı, 7 siyah, 3 beyaz bilye vardır. Bu torbadan rastgele seçilen bir bilyenin kırmızı renkte olma olasılığı kaçtır?




(8 p.)   8.  Gülizar’ın Matematik dersinden 75, 80, 52, 58 almıştır. Gülizar’ın ortalamasının 70 olması için 5. sınavdan kaç alması gerekir?




8 p.)  12.  Toplamları 72 olan bir sayı dizisindeki sayıların aritmetik ortalaması 12 dir. Buna göre, sayı dizisinde kaç tane sayı vardır?





(8 p.)  13. 7 arkadaşın yaşlarının ortalaması 16’dır. İçlerinden biri ayrıldığında geriye kalan 6 kişinin yaşlarının ortalaması 15 olduğuna   göre ayrılan kişinin yaşı kaçtır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder