Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

22 Şubat 2013

2. DÖNEM 1. YAZILI 7. SINIF FEN BİLGİSİ SORULARI

0 yorum

2. DÖNEM 1. YAZILI  7. SINIF FEN BİLGİSİ SORULARI

1.     Aşağıdakilerden hangisi madde değildir?
            a) hava                         b) taş                                       c) ışık                                       d) toprak

2.     Aşağıdakilerden hangisinin rengi vardır?

            a) demir                       b) hava                        c) su                                        d) cam


3.     Aşağıdaki maddelerden hangisinin hacmi, sıkıştırılınca değişir?
            a) cıva                          b) hava                        c) benzin                      d) kolonya

4.     Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
            a) Maddelerin erime ve donma dereceleri aynıdır.
            b) Su 0ºC’de donar.
            c) Gazlar soğuyarak yoğunlaşır.
            d) Su, sadece kaynama noktası sıcaklığında buharlaşır.
5.     Aşağıdakilerden hangisi cisim değildir?

            a) silgi                          b) toprak                      c) tebeşir                      d) defter


6.     Bir maddenin ağırlığının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
            a) hacmi                                   b) atomları                    c) molekülleri                d) yer çekimi

7.     Aşağıdaki maddelerden hangisi yarı saydam bir maddedir?
             a) buzlu cam                b) su                                        c) hava                         d) gözlük camı

8.     Maddenin şekil ve biçim almış hali aşağıdakilerden hangisidir?
            a) atom                        b) molekül                    c) cisim                        d) madde

9.     Aşağıdakilerden hangisi özel harita değildir?

            a) İklim haritası             b) Siyasi harita             c) Karayolları haritası     d) Nüfus haritası
  
10.  Bir yerin veya bir yapının kuş bakışı görünüşünün, belli oranda küçültülerek çizilmesine ne ad verilir?
            a) çizim                        b) ölçek                                   c) plân                          d) kroki,,,


Devamını Oku ...

21 Şubat 2013

II. TERM I. WRITTEN ENGLISH EXAM QUESTIONS

0 yorum

   II. TERM I. WRITTEN ENGLISH EXAM QUESTIONS

Name/Surname:              Class:         Number:         Point: 100 /
A. Read the dialogue and answer the questions. (5x2=10)
Tom: I think the waiter has forgotten us. We have been waiting here for over half an hour and nobody has taken 
          our order yet.
Mary: I think you're right. He has walked by us at least twenty times. He probably thinks we have already ordered.
Tom: Look at that couple over there, they have been here for only five or ten minutes and they have already had
          their food.
Mary: He must realize we haven’t ordered yet! We have been sitting here for over half an hour staring at him.
Tom: I don't know if he has even noticed us. He has been running from table to table taking orders and serving food.
Mary: That's true, and he hasn’t looked at us once.
(Vocabulary: waiter: garson, order: sipariş, couple: karı-koca/çift )

1. Where are Tom and Mary?___________________________________________________________________
2. How many times has the waiter walked by them? _________________________________________________
3. What has the waiter been doing? ______________________________________________________________
4. Has the waiter looked at them? ________________________________________________________________
5. How long have they been waiting for the waiter to take the order? ___________________________________

B. Choose the correct tense. (5x1=5)
1. Tim: How long have you known / have you been knowing Jack? Kate: For two years.
2. Ali: How many books has Orhan Pamuk written / has Orhan Pamuk been writing?   Ayşe: 8 books I guess.
3. Claire: You look exhausted. Rose: Well, I have cleaned / have been cleaning the windows since 8 o’clock this morning
4. Oh, no! There’s nothing to eat. My sister has been eating / has eaten everything I left in the kitchen.
5. I haven’t seen / haven’t been seeing you for ages.

C. Find the closest meaning. (5x1=5)
1. Melek has been doing her homework since she came home.
    a. Melek started doing her homework when she came home and she is still doing it.
    b. Melek started doing her homework when she came home but she isn’t doing it now.
2. Mr. Jacob has gone to Paris.
    a. Mr. Jacob has just come back from Paris.
    b. Mr. Jacob is in Paris now.
3. Erdem has been to Paris.
    a. Erdem went to Paris in the past but now he isn’t there.
    b. Erdem is in Paris at the moment.
4. Mert hasn’t gone to the cinema for two months.
    a. The last time Mert went to the cinema was two months ago.
    b. Mert didn’t go to the cinema two months ago.
5. Linda has been working as a secretary for 5 years.
    a. Linda isn’t working as a secretary now.
    b. Linda is still working as a secretary.

C. Rewrite the sentences with Present Perfect or Present Perfect Continuous.(4x2=8)

1. I started reading this book on Saturday. Today is Wednesday. (for)
___________________________________________________________
2. The baby started sleeping at 3 o’clock. She is still sleeping.
__________________________________________________________
3. My best friend went to Paris two weeks ago. He is still there.
__________________________________________________________
4. I am writing the 5th page of my book. (so far)
__________________________________________________________



D. Complete the sentences with Present Perfect or Present Perfect Continuous. (8x2=16)
1. I ____________________________(not / finish) doing my homework yet.
2. The telephone _______________________________(ring) for almost a minute. Why doesn’t someone answer it?
3. This is the first time I _______________ ever ________________(watch) this film.
4. I ____________ never __________(meet) a celebrity before.
5. Let’s have a rest. We _________________________________(work) for five hours.
6. He is bored. He ______________________________(study) since the morning.
7. Hello, Rob. I’m happy to see you again. I ___________________________ (not / see) you for weeks. What ___________ you ______________________(do) recently?

E. Complete the paragraph with the correct forms of the verbs given.(e.g. / go, to go, going) (10x1=10)
_____________ 1 (live) in a big city is always interesting to me. You can ____________ 2 (go) to the cinema or theatre. I don’t mind __________________ 3 (live) with noise. Most people can’t afford ____________ 4 (eat) out but that is no problem for me. My father is rich. People can’t stand _____________ 5 (wait) for buses but I have my own car so it isn’t problem for me, either. I refuse ____________ 6 (live) in a house. I prefer ____________ 7 (live) in apartment houses. You can go _____________ 8 (shop) and find everything in gross markets. Entertainment is another attraction in big cities. ______________ 9 (dance) is my hobby. I’d prefer ____________ 10 (dance) in big discos with a lot of people.

F. Use Gerund (Ving) or Infinitive (to V) forms of the verbs given. (10x2=20)

1. I am tired of _________________ (do) homework. I’ll have a rest.
2. I look forward to _______________(go) to Antalya for summer holiday.
3. The teacher told the students, ”Stop ____________________(make) noise please!”
4. You aren’t allowed _________________ (use) your mobile phone on the plane.
5. Student: May I learn my grade, Madam?
    Teacher: I regret _____________ (say) that you have failed the exam.
6. Mother: Don’t forget ________________ (lock) the door while you’re going out.    Son: OK, Mum.
7. I hate ___________________(get up) early.
8. I remember _________________ (go) to the cinema with my friends. It was really enjoyable.
9. Please remember _______________ (buy) the tickets for the cinema tonight.
10. Arda: It is nice __________________(meet) you.

G. Complete the sentences with “everywhere / anything / somewhere / something / everything / anyone /
someone / nothing / anywhere / nobody / everybody  / anybody “. (12x1=12)

1. I didn't do ___________________ yesterday. I stayed in bed all day.
2.Are you going ____________________ nice for your holiday this year?
3."Did you do anything last night?" - "No, ____________________."
4. "Does __________________ know the capital of Australia?"
5. "Can you help me please? I think I've got ________________ in my eye"
6. __________________ has stolen my car! Did you see _____________ around?
7. I looked ___________ but I couldn’t find my keys.
8. After the earthquake, there was ______________ at home. __________________ was outside.
9. He lives___________________ near the school.
10. After ÖSS, __________________ is going to be all right!

H. Put the words into the sentences. (7x2=14)
foreign affairs / self-esteem / celebrity / military / appearance / disgusting / religions

1. Türkan Şoray is one of the most famous actress in Turkiye, She is a ________________.
2. Smoking is a really _______________ habit.
3. If students participate in social activities, their _________________ will improve.
4. The people who don’t like their _________________want to look like their favourite celebrity.
5. Mevlana is the greatest philosopher who welcomed people from different _______________.
6. Turkish government is always ready to use ______________ forces against the terrorists.
7. Turkish Minister of __________________ is Ali Babacan.      
Devamını Oku ...

11. Sınıf Biyoloji Yazılı Çöz

0 yorum

Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 2009-2010 11. Sınıf Biyoloji Dersi II. Dönem 2. Yazılı Sınav Sorularıdır.

Ad- Soyad:

Sınıf:        No:

 

A) Aşağıda Verilen Bilgileri Doğru (D) veya Yanlış (Y) Olarak İşaretleyiniz. ( Her Soru 2 Puan)

(   ) 1-Balıklar ters akım sistemiyle sudaki oksijenden daha

         fazla yararlanır.

(   )2- Bitkilerde gaz alışverişini sağlayan yapılar stoma ve

         lentiseldir.

(   ) 3-Bir hücrelilerde gaz değişimi hücre zarından gerçekleşir.

(   ) 4-Trake solunumu yapan canlıların kanındaki oksijen

        miktarı, solungaç solunumu yapanlardan fazladır.

(   ) 5- Antibiyotik kullanımı, bağışıklığı artırır.

(   ) 6-Aktif bağışıklık, pasiften uzun sürelidir.

(   ) 7-Lenf sıvısında hemoglobin bulunmaz.

(   ) 8-Atardamardaki kan basıncı toplardamardan fazladır.

(   ) 9-Koroner damarların temel görevi miyokardı

         beslemektir.

(   )10-Bağısaktan emilen aminoasitler, kalbe ulaşmak için

         peke sarnıcından geçer.

 

 B) Aşağıda Verilen Cümlelerdeki Boşluklara Uygun Sözcükler Yerleştiriniz. ( Her Soru 3 Puan)

1-  Kan ve vücut hücreleri arasında, doku sıvısı aracılığıyla gerçekleşen solunuma …… solunum denir.

2- Ergin kurbağalarda ………. ve …..…… solunumu

     gözlenir.

3- …………….  solunumu yapan canlıların kanlarında

    solunum pigmentine rastlanmaz.

4-Kalpten çıkan kanın akciğerlere gidip yeniden kalbe 

   dönmesine, ………….. kan dolaşımı denir.

5-Vücudun, hastalık yapıcı mikroorganizmalara karşı  

    gösterdiği dirence …….…….. denir.

6-Toplardamarlardaki kan akış hızı, kılcal damarlardan  

    ………….. dır.

7- Kalbi besleyen damarlara ………….… denir.

8- Lenf dolaşımı sırasında, kilus borusundaki lenf ilk

     önce ………. ……….., na taşınır.

9-  Yemek borusunda ……………. hareket gözlenir.

10- Suyun, buhar halinde stomalardan dışarı verilmesine

    ……………. denir.

C) Aşağıdaki Soruları Cevaplayınız. ( Her Soru 3 Puan)

1) Dış solunumu açıklayınız.

 

 

 

2)Hayvanlarda görülen başlıca solunum tipleri hangileridir?.

 

 

3) Bitkilerde gaz değişimini hangi yapılar sağlar?.

 

 

4) Kanın görevlerinden üç tanesini yazınız?

 

 

 

5) Büyük kan dolaşımını açıklayınız.

 

 

 

6) Atar ve toplardamar arsındaki farklardan üç tanesini yaz.

 

 

 

 

 

7) İnsanda kalbi meydana getiren tabakaları içten dışa doğru yazınız.

 

 

 

 

8) Açık ve kapalı dolaşım arasındaki farklardan üç tanesini yazınız.

 

 

 

9) Kan hücrelerinden üç tanesinin ismini yazınız.

 

 

10) Lenf sistemi kaç bölümde incelenir. İsimlerini yaz.

 

 

D)Aşağıdaki Sorularda Doğru Seçeneği İşaretleyiniz.

(Her Soru 2 Puan)

1) Aşağıdaki canlılardan hangisi solunumu için gerekli oksijeni

doğrudan atmosferden alamaz?

A) Kirpi     B) Balina      C) Kefal       D) Sinek      E) Timsah

2) Aşağıda verilen canlılardan hangisinin özel bir solunum organı yoktur?

A) Hidra      B) Arı    C)Semender   D) Yılan     E) Yarasa

3) Aşağıdaki canlılardan hangisinde solunum sisteminin, dolaşım sistemi ile doğrudan bir ilişkisi yoktur?

A) Balık   B) Kurbağa    C) Böcek   D) Sürüngen    E) Kuş

4) Aşağıdaki canlılardan hangisinde kan, oksijeni dokulara kadar taşımaz?

A) Balık   B) Kuş   C)Çekirge    D)Toprak solucanı  E)Sülük

5.  Solunum organlarında temizlenen kan, aşağıdaki canlıların hangisinde kalbe uğramadan vücuda gönderilir?

A) Memeli     B) Yılan   C) Kurbağa    D) Balık      E) Kuş

6.  Aşağıdakilerden hangisi lenf sıvısında bulunmaz?

A) Akyuvar   B) Antikor    C) Aminoasit

D) Glikoz      E) Alyuvar

7)Aşağıdaki dolaşım bölümlerinden hangisindeki kanda karbondioksit miktarı en fazladır?

A) Akciğer atardamarı   B) Karaciğer toplardamarı   C)Böbrek atardamarı     D) Akciğer toplardamarı   

E) Aort damarı

8) Aşağıdakilerden hangisi kılcal damar dışına çıkamaz?

A) Glikojen   B) Aminoasit    C) Su     D) Oksijen    E) Üre

9) Aşağıdakilerden hangisi kanın pıhtılaşmasında doğrudan

görevli değildir?

A) Ca++                   B) Fibrinojen.     C) Trombosit.

D) Protrombin          E) Albumin

10) Aşağıdakilerden hangisi mideye gelen bazı mikroorganizmaların ölmesini sağlar?

A) Mukus   B) HCL  C) Pepsinojen   D) Rennin     E)Lipaz     

 

BAŞARILAR

Selma KIRAÇ

Biyoloji Öğretmeni
Devamını Oku ...

18 Ocak 2013

7.Sınıf Matematik Problemleri

0 yorum

7. SINIF MATEMATİK SORULARI

1)        Bulut, termometrenin gösterdiği sıcaklığın 3 dakika içinde düzenli olarak -18 0C’ den -24 0C’ye düştüğünü gözlemledi. Sıcaklık her dakika kaç 0C düşmüştür?

A)2      B)6      C)8      D)14




2)        Bir kurbağa, her zıplamasında bir önceki zıplamasından 5 cm daha kısa mesafeye zıplayabilmektedir. Dördüncü zıplamasını yaptığında toplam 70 cm ilerleyebildiğine göre ilk zıplamasında kaç cm ilerler?

A)20      B)5          C)65                        D)25



3)        Ayten’ nin kumbarasına her gün, annesi 2 TL ve babası 5 TL para atmaktadır. Ayten, hafta içi her gün okula giderken kumbarasından 4 TL almaktadır, hafta sonu ise kumbarasından hiç para almamaktadır. Ayten, kumbarasını 31 Mart Pazar günü boşaltıyor ve Nisan ayı boyunca hiç devamsızlık yapmıyor. Buna göre Nisan ayı boyunca kumbarasında kaç TL para birikir.(Nisan Ayı 30 gündür.

A)116                            B)90          C)210                                D)30




4)        Ata’nın otomobili hem LPG hem de benzin deposuna sahiptir. Otomobil, yakıt türünün biri bittiğinde diğer yakıtla yoluna devam edebilmektedir. Bu otomobil, bir depo LPG ile 350 km, bir depo benzinleyse 270 km yol alabilmektedir. LPG daha ucuz olduğu için zor durumda kalmadıkça benzin kullanmıyor. Ata, bu otomobille LPG deposunun 1/5 i, benzin deposunun 1/3 ü dolu iken hiç yakıt almadan kaç km yol alabilir?
A)140                            B)150        C)160                                D)170


5)         Kenarlarının uzunlukları 10 cm olan bir eşkenar üçgenin bir kenarının uzunluğu %20 azaltılır, ikinci kenarının uzunluğu %20 arttırılır ve üçüncü kenarının uzunluğu %40 arttırılıyor. Buna göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur.
A) İkizkenar üçgen oluşur
B) Oluşan üçgenin çevresi ilk üçgenin çevresinden büyüktür
C) İlk üçgenle oluşan üçgenin çevre uzunlukları aynıdır.
D) Yeni üçgenin iç açılarının toplamı azalır.

6)        Ankara’dan İzmir’e gitmek üzere bir otobüs saat 08:00 de hareket ediyor ve 17:00 de İzmir’e ulaşıyorlar. Otobüs her 3 saatte bir 30 dakika mola verdiğine göre Ankara’dan İzmir’e ulaşıncaya kadar toplam kaç saat mola vermiştir?  

A)     2              B) 3        C) 4              D) 5

7)      Aynı düzlemde bulunan iki doğru ile ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?
A)     Yalnız bir ortak noktaları varsa birbirlerini keserler.
B)     Tüm noktaları ortak ise çakışık doğrulardır.
C)     Birbirlerine paralel iseler yalnız iki noktada kesişirler.
D)     Aralarında 900 lik açı oluşacak şekilde kesişirlerse birbirlerini dik keserler.



8)      Aşağıda tam sayılarla ilgili işlemler verilmiştir. Hangi işlemim çözümünde işlem önceliğinden kaynaklanan bir hata vardır?
A) (– 2).( – 5) + 5=(– 10) + 5 = – 5
B) 9 – (– 5).2 = (9 + 5).2 = 28
C) 2.( –3) –(–7) = –6 –7 =–13
D) (–21):3 + 5 = –5 + 5 = 0


Devamını Oku ...

12 Ocak 2013

8.Sınıf Matematik Testi Çöz

0 yorum


8.Sınıf Matematik Testi Çöz
1 ) Hangi sayının 5 katının 3 eksiğinin yarısı 36 eder?
A) 10     B) 12       C) 15      D) 18

2 ) Bir sayının 1/3 ü ile 4 fazlasının yarısının toplamı -8 ise bu sayı kaçtır?
A) -12          B) 12           C) -4     D) -6

3 ) Bir manifaturacı önce bir top kumaşın 5/12 sini sonra geriye kalanın 1/2 sini satmıştır? Geriye 14 m kumaş kaldığına göre manifaturacı kaç metre kumaş satmıştır?
A) 48           B) 34        C) 24          D) 20

4 ) Bir sınıftaki öğrenciler sıralara 3’erli otururlarsa 2 sıra boş kalıyor , 2’şerli otururlarsa 9 öğrenci ayakta kalıyor. Buna göre sınıfta kaç öğrenci vardır?
A) 30           B) 32          C) 35           D) 39

5 ) 3 kardeşe 143 adet ceviz paylaştırılacaktır. En büyük kardeşe ortancanın12 fazlası, ortanca kardeşe de küçük kardeşinin 2 katının 7 eksiği kadar ceviz verilecektir. Buna göre büyük kardeş küçük kardeşten kaç adet fazla ceviz alacaktır?
A) 29           B) 37           C) 45          D) 63

6 ) 4 fazlasının 3 katı , yarısının 3 katının 3 fazlasına eşit olan sayı kaçtır?
A) -6            B) -4           C) -2          D) 2

7 ) Bir kümesteki tavuk ve tavşanların sayısı 23tür. Ayaklarının sayısının toplamı 60 olduğuna göre kümeste kaç tavşan vardır?
A) 9             B) 10            C) 11           D) 12

8 ) Kırtasiyeciden 2 silgi , 4 defter ve 2 kalem alan bir öğrenci toplam 25 YTL ödemiştir. Bir defterin fiyatı kalemin fiyatının 2 katı, 1 kalemin fiyatı silginin fiyatının 4 katı ise bir defterin fiyatı kaç YTL’ dir?
A) 2             B) 3                 C) 4              D) 5

9 ) Bir sınıftaki erkek öğrencilerden 5YTL, kız öğrencilerden 4 YTL alınarak bir piknik düzenlenecektir. 42 YTL para toplandığına göre sınıf mevcudu en az kaçtır?
A) 9             B) 10                  C) 11             D) 12

10 ) Bir manavdan 3kg portakal 2 kg elma alan bir kişi 12 YTL ödemiştir. Eğer 1 kg portakal 4 kg elma alsaydı 9 YTL ödeyecekti. Buna göre 1 kg portakalın fiyatı 1 kg elmanın fiyatından kaç YTL fazladır?
A) 2               B) 1,5                C) 1              D) 0,5


11 ) Hangi sayının 6 katının 12 eksiğinin 1/6 sı 118 eder?
A) 110             B) 114             C) 120           D) 132

12 ) Bir kitabın sayfalarını numaralandırmak için 312 rakam kullanılmıştır. Buna göre kitap kaç sayfadır?
A) 139             B) 140              C) 141          D) 142


13 ) Saatte 70 km/sa hızla giden bir kamyon 5 saatte kaç km yol alır?
A) 350            B) 400                  C) 450         D) 490

14 ) 6 saatte 360 km yol alan bir otomobilin saatteki hızı ortalama kaç km/sa ‘ tir?
A) 50             B) 60                  C) 80             D) 100

15) Saatte ortalama 55km/sa hızla giden bir araba 385 kmlik yolu kaç saatte alır?
A) 5                B) 6                 C) 7                D) 9

16 ) Hızları saatte 100 km ve 80 km olan iki araç A kentinden B kentine doğru aynı anda harekete başlıyorlar. Hızı fazla olan B kentine diğerinden 3 saat önce vardığına göre A ile B arası kaç km ‘dir?
A) 800                B) 1000            C) 1200        D) 1600

17 ) Aralarında 480 km mesafe bulunan A ve B kentlerinden aynı anda birbirlerine doğru saatte 50 km ve 70 km hızlarıyla harekete başlıyorlar. Kaç saat sonra karşılaşırlar?
A) 4            B) 3           C) 2              D) 1

18) 320 km lik bir yolun bir kısmını saatte 60 km hızla, geri kalanını 80 km hızla giden bir aracın yolculuğu 5 saat sürmüştür. Buna göre; araç 80 km hızla kaç km yol almıştır?
A) 60                B) 80               C) 120         D) 160

19 ) Bir araç Adan Bye saatte 90 km lik hızla 8 saatte gidiyor. Aynı yolu 6 saatte alabilmesi için hızını kaç km arttırmalıdır?
A) 30               B) 35           C) 40             D) 60

20 ) Bir otomobil hızını ve hareket süresini 3 katına çıkarırsa , ilk durumda aldığı yolun kaç katını alır?
A) 1                     B) 3               C) 6             D) 9


1 : C
2 : A
3 : B
4 : D
5 : C
6 : A
7 : D
8 : C
9 : A
10 : B
11 : C
12 : B
13 : A
14 : B
15: C
16 : C
17 : A
18 : B
19 : A
20 : D
Kaynak:www.testimiz.com


Devamını Oku ...